ik ben een wandelaar..Het geeft me een nederig gevoel en brengt me heel dicht bij mezelf en natuur.ik wandel meerdaags. ik slaap tussenin om de volgende dag verder te klimmen. De bergen omarmen en maken me tegelijk broos. De schoonheid van de ruwe natuur voedt de kleine jongen in mij Mijn fototoestel laat me toe deze bijzondere 'stadsloze' momenten vast te leggen.

Ik draag zorg en kijk kritisch naar de hoog-consumerende wereld waarin ik leef. Ik heb nood aan stilte en isolatie, ver weg van de drukte. Ik beklim bergen en ga op zoek naar intense hoogtes. Op die manier vind ik verbinding en reflectie Ik druk mijn foto's door middel van fotogravures, Het is een ambachtelijk procedé waaebij een beeld op een plaat wordt gebracht en via uv-belichting op lichtgevoelige emulsie. Vervolgens wordt het uitgehard, ingeinkt en gedrukt met de etspers. Alles gebeurt in het atelier.

Naaien werkt helend. Het ritmisch op en neer gaan met de fijne draad door het handgeschept papier, voelt als wandelen. Ik verwerk en kom tot nieuwe inzichten. Ik herbeleef een eindeloze expeditie waarbij ik herinneringen in kaart probeer te brengen.

Tactiliteit is essentieel in mijn werk. De fotogravures, etsen en collages krijgen vorm op oude dragers en doorlezen bladzijden. Ik teken planten en bomen en kleef personages uit folklore in een nieuw verhaal.


Instagram Feed

Using Format